Een van de dingen waar ik vroeger een blog over wou beginnen was Indie-games. De reden daarvoor is dat mensen onafhankelijk van verkoop een grotere kans hebben te stuiten op een vernieuwend of verslavend concept en er waren ook een aantal Indie games die gratis te spelen zijn zoals : ‘Cave Story.’

Zo zijn er een aantal titels die ik wil behandelen: ”Mine Craft’, ‘Cave Story’, ‘Recettear – An item shop’s tale’, ‘OpenTTD’, ‘Knytt Stories’, ‘Frets on Fire’ en ‘De Blob’.
De eerste die aan bod komt is zoals de titel al deed denken Mine Craft (ten tijde van schrijven is het spel nu voor de halve prijs te koop namelijk 10 euro. wanneer de Beta gereleased is blijft dat steken op 20 euro.):
Ten eerste heb je de Mine Craft Classic versie volledig gratis te spelen in de browser maar in feite nogal saai. Je hebt een groot schala aan gekleurde blokken en een random wereld waarin je 3D pixel art kan maken mocht je het willen. Zo kun je huisjes, flats of kastelen in elkaar flansen.
Maar waar het echt leuk word is de betaalde versie daarin word het namelijk ook wat moeilijker en heb je meer het gevoel van een spel terwijl het toch nog steeds speelt als een zandbak (sandbox game). Hierin kun je namelijk een schala aan blokken uit je omgeving vernietigen om te bouwen en gaat er langzaam tijd voorbij te zien aan de zon die langzaam ondergaat. Maar zodra het nacht word verschijnen er wezens die je dood zullen betekenen (waarna je op je startpositie respawnd.), helaas verlies je dan wel al je spullen of vernietigen ze het landschap. Om dat te voorkomen moet je met je blokken een bunker maken. Materiaal verzamelen voor  fakkels of iets anders verzinnen voor een lichtbron en wapens of beschermende kleding creëren. Als dit nog steeds saai klinkt zou je het eens moeten uitproberen want het blijft je bezig houden =P. Vooral als de maker nieuwe voorwerpen erin blijft stoppen zodat je uiteindelijk volledig ingerichte huizen kan bouwen (wat er nu nog niet in zit.) zal he tnog lange tijd leuk blijven en je hoeft het spel maar 1 keer te kopen.